headline
What's new
Thailands turistbyrå firar 50-årsjubileum
Published date : February 16,2011
Thailands turistbyrå grundades i Bangkok 1960 som första organisation med särskilt ansvar att främja turismen till landet.

50-årsjubileet kommer att firas genom en rad olika turistfrämjande evenemang. I Sverige har Thailands turistbyrå funnits sedan år 2002 och antalet svenska turister till Thailand har sedan dess ökat med 72 procent. I år beräknas närmare 400 000 svenskar resa till Thailand.

– Vi har månat om turismen till Thailand sedan 1960 och är nu 50 år senare en av världens mest populära turistdestinationer, vilket vi är oerhört glada och tacksamma för. I Sverige har svenskarna verkligen tagit Thailand till sitt hjärta eftersom 70 procent av turisterna är återkommande turister. Ett fantastiskt bevis på att Thailand uppfyller alla kriterier på hur ett resmål ska vara, säger Mr Manit Boonchim chef för Thailands turistbyrå i Stockholm.

Thailands turistbyrå, som grundades den 18 mars för 50 år sedan, har idag 22 lokala kontor och 15 internationella kontor utspridda i olika delar av världen.

Huvudkontoret i Bangkok har sedan den första januari i år en ny generaldirektör - Mr Suraphon Svetasreni. Han är en veteran inom rese- och turistnäringen och har arbetat på Thailands turistbyrå sen 1977. Hans vision är att Thailands turistbyrå ska ta en ledande roll inom turistnäringen vilket är en av de viktigaste drivkrafterna för Thailands ekonomiska tillväxt. Målet är också att stärka organisationens kapacitet för att möta de olika utmaningar som en föränderlig omvärld kräver.

För att uppnå ovanstående vision kommer Thailands turistbyrå bland annat arbeta för att stärka Thailands varumärke, främja hållbar turism och fokusera mer på digital marknadsföring. En av åtgärderna för att främja hållbar turism innebär en ökad satsning på ekologiska hotell vilket i sin tur minskar miljöpåverkan genom ökad användning av solenergi, fokus på lokala råvaror samt bättre rutiner för hotellens tvätt.